Těšíte se po pracovním zápřahu na víkend strávený u filmů a knih? Dejte si k zaslouženému odpočinku něco na zub. S trochou štěstí parmezánové tyčinky propašujete i do kina. :-)
250 g hladké mouky
200 g studeného másla nakrájeného na kostky
200 g nastrouhaného parmezánu např. Saliceco 36
1 vejce
50 ml mléka
1 žloutek na potření
sůl, pepř, tymián
rádýlko
- Předehřejte si troubu na 175 °C.
- Z mouky, másla, vejce, mléka, 120 g nastrouhaného parmezánu a koření vypracujte a vyválejte těsto.
- Plech vyložte pečícím papírem, položte na něj těsto a pomocí rádýlka vykrojte plátky – tyčinky do preferovaných tvarů. Můžete zkusit jak tyčinky, tak keksy/krekry.
- Rozkvedlejte žloutek, kterým následně potřete tyčinky.
- Posypte zbytkem parmezánu a dejte péct na 15–20 min.