Parmezánové tyčinky

Těšíte se po pracovním zápřahu na víkend strávený u filmů a knih? Dejte si k zaslouženému odpočinku něco na zub. S trochou štěstí parmezánové tyčinky propašujete i do kina. :-)

parmezanove_tycinky2

250 g hladké mouky
200 g studeného másla nakrájeného na kostky
200 g nastrouhaného parmezánu např. Saliceco 36 
1 vejce
50 ml mléka
1 žloutek na potření
sůl, pepř, tymián

rádýlko

  • Předehřejte si troubu na 175 °C.
  • Z mouky, másla, vejce, mléka, 120 g nastrouhaného parmezánu a koření vypracujte a vyválejte těsto.
  • Plech vyložte pečícím papírem, položte na něj těsto a pomocí rádýlka vykrojte plátky – tyčinky do preferovaných tvarů. Můžete zkusit jak tyčinky, tak keksy/krekry.
  •  Rozkvedlejte žloutek, kterým následně potřete tyčinky.
  • Posypte zbytkem parmezánu a dejte péct na 15–20 min.